Ciprolet körömgombával

Fényérzékenységet okozó gyógyszerek és növények | BENU Gyógyszertár

gombák nail kézápoló otthon

Időpontfoglalás Időpontfoglalás lézeres szőrtelenítés ciprolet körömgombával Lézeres szőrtelenítés, M22 — Ellenjavallt gyógyszerek és készítmények Tájékoztató fotoallergiát okozó gyógyszerekről, gyógynövényekről és egyéb szerekről, melyek fogyasztása tilos a lézeres szőrtelenítés és m22 kezelések megkezdése előtt és alatt Kérjük, hogy a lézeres szőrtelenítésre, M22 kezelésre való bejelentkezés előtt ellenőrizd, hogy ciprolet körömgombával általad szedett gyógyszer, gyógynövény, egyéb készítmény, stb.

A fényérzékenyítő gyógyszerek a napfény hatását felerősítik, fototoxikus reakciót váltanak ki, az UV-sugárzás hatására oxigén szabad gyököket szabadítanak fel, és napégést, vörös, viszkető, hólyagos bőrtüneteket okozhatnak a napnak, fénynek kitett területeken. Ezeknek a tüneteknek a megjelenése nem egyénfüggő, mindenkinek számítania kell rá, ha fényérzékenységet okozó gyógyszert szed, vagy krémet használ, és a napon tartózkodik.

gomba nail lábápolás

A leggyakoribb, fényérzékenységet okozó készítmények: egyes antibiotikumok, izomhúzódásokra, ízületi fájdalmakra használt krémek, egyes fájdalom- és gyulladáscsökkentők, egyes gombaölő készítmények, stb.

Gyógyszer-hatóanyagok, amelyek mellékhatásaként gyakran jelentkezik a fényérzékenység: Gyógyszer típusa.

Lásd még