Nail psoriasis, Clinical Research News

Nail psoriasis - Nail crumbling psoriasis

nail psoriasis

A köröm pikkelysömör felidézi a körömgombák erőszakos támadását. A köröm psoriasis a pikkelysömör, amely a körömben és körüli helyen található.

nail psoriasis

A pszoriázisos betegek körülbelül fele többé-kevésbé mellbimbó változásokkal jár, és lehet az egyetlen tünete a betegségnek. Hirdetés lent olvasható Milyen tulajdonságai vannak a köröm pszoriázisának?

nail psoriasis

A könnyű esetekben kaphat úgy az úgynevezett szúrócsípést, amely kis körmök a körmökben, ami a ujjlenyomatok fogait idézi. Jelentősebb esetekben a köröm lazulhat és elszíneződhet. Végül nagyon súlyos esetekben a köröm teljesen pusztulhat el. A változások emlékeztetni fognak Önöket a körömgombák erőszakos támadására, de hacsak nem szikrázó gomba is szenved, az antifungális szerek nem fognak működni.

nail psoriasis

Ezért fontos a helyes diagnózis megszerzése. Súlyos mellbimbóváltozások általában olyan személyeknél fordulnak elő, akiknek pikkelysömör ízületi gyulladása is van.

nail psoriasis

Mit tehet a köröm pszoriázisáról? A köröm pikkelysömörét lokálisan a mellékvesék hormonával kezelheti - akár az érintett terület kenésével, akár egy binyrebark hormon beadásával. Sajnos ez gyakran csalódást okoz. Kipróbálhatja az ultraibolya fényt is - nail psoriasis úgynevezett PUVA kezelést - de tipikusan a legjobb hatással van a szisztémás kezelésre tabletták formájában vagy biológiai kábítószerekkel történő injekció formájában.

nail psoriasis

Lásd még